استفاده از پلاستیک های بازیافتی در کاربردهایی مشابه با پلاستیک اصلی برای تحقق اهداف سیاست های اقتصاد دایره ای بسیار مورد توجه است.
در این کار امکان استفاده از پلاستیکهای کشاورزی بازیافتی در ساخت پناهگاههای لولهای برای نهالهای گیاهی که میتوان از آنها در احیای جنگلها و سایر مزارع استفاده کرد، بررسی شده است.
لوله پلیکا کشاورزی و ترکیبات آنها با یک پلی اتیلن بکر با استفاده از تکنیک های طیف سنجی و آنالیز حرارتی مشخص شدند.
اثرات پلاستیک های بازیافتی بر روی خواص نوری و مکانیکی مخلوط ها، که ویژگی های کلیدی در انتخاب مواد برای پناهگاه های لوله ای هستند، با استفاده از طیف سنجی UV-Vis و اندازه گیری شد.
پایداری حرارتی و تخریب در طول آزمایش پیری تسریع شده نیز مورد بررسی قرار گرفت. استفاده از پلاستیک های بازیافتی پایداری مخلوط ها را تغییر نداد.
اما کاهش در ازدیاد طول در هنگام شکست و انتقال نور UV و آبی، با کاهش اندک در انتقال نور قرمز و بدون تغییرات قابل توجهی در نسبت قرمز به قرمز بسیار کاهش یافت.
مخلوط هایی با کمتر از 50 درصد وزنی پلاستیک های بازیافتی تنها کاهش اندکی در ازدیاد طول نشان می دهند و انتقال نور کافی را برای نهال ها فراهم می کنند.
بنابراین، نتایج نشان میدهد که مقادیر قابل توجهی از پلاستیکهای کشاورزی بازیافتی را میتوان در ساخت سرپناههای لولهای با مزیتهای اقتصادی و زیستمحیطی استفاده کرد.
به دلیل مزایای مهم این مواد در بسته بندی، نساجی، خودروسازی، کشاورزی و سایر کاربردها، تولید و مصرف پلاستیک در سراسر جهان همچنان در حال افزایش است.
بیشتر این پلاستیکها زیست تخریبپذیر نیستند و از منابع تجدیدناپذیر عمدتاً نفت خام به دست میآیند، به طوری که مصرف بالای آنها منجر به مشکلات جدی مانند تخلیه مواد خام یا نیاز به مدیریت مقادیر زیادی زباله بسیار پایدار میشود.
در حال حاضر، مهمترین سرنوشت زباله های پلاستیکی دفن زباله، بازیافت انرژی و بازیافت است.
هنوز مقدار قابل توجهی از زباله، حدود 20 درصد، به زبالههای مدیریتنشده ختم میشود که باعث مشکلات زیستمحیطی بزرگ میشود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.